16 Mart 2013 Cumartesi

SOSYETE MANTISI

 

SOSYETE MANTISI
Püf noktası : Yufkaları marketten almayın ya pazardan yada yufkacıdan alın, yufkalı hamur işlerin madensuyu kullanırsanız alaçağınız sonuçlara inanamayacaksınız. Normal bir yufkayı elde açılmış hale getirir yapıştırmaz. Mutlak orta yağlı kıyma kullanmalısınız, et böreğin içinde birbirine yapışmasın sertleşmesin diye.
Malzemeler
5 adet yufka
400 gr orta yağlı kıyma
2 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 şişe maden suyu
Maydanoz-Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağı
Pul biber
1 bardak Sıvı yağ

Yapılışı :
Rendelenmiş soğanları ve kıymayı karıştırıp, maydanoz, tuz ve baharatlarını ekliyoruz, sıvı yağ (tercihen zeytin yağı ) ve sodayı karıştırıyoruz. Yufkayı tezgaha serip dörde bölün sıvı yağ ve soda karışımını yufkanın heryerine sürüyoruz, iç harçtan bir miktar alıp (iç çok fazla olmayacak) üçgenin geniş kısmına düz bir şekilde yerleştiriyoruz. Yufkaları önce rulo yapıyoruz, sonra kendi etrafında çok sıkı olmayacak şekilde döndürüp gül şeklini veriyoruz. Uç kısmını suyla ıslatıp kenarına yapıştırıyoruz yufkaları yağlanmış tepsiye dizip üstüne de sıvı yağ ve soda karışımını sürüyoruz. Ya 180 derece de ısınmış fırına verip pişiriyoruz ya da birkaç saat bekletirseniz yağda da kızartabilirsiniz. Yumuşak seviyorsanız et suyuyla börekleri ıslatabilirsiniz ya da benim sevdiğim gibi çıtır çıtır sarmısaklı yoğurt ve tereyağla servis edebilirsiniz.
Püf noktası: Bu böreği önceden yapıp buzdolabında bekletirseniz çok daha iyi sonuç alırsınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder