SOSYETE
MANTISI
Püf
noktası : Yufkaları marketten almayın ya pazardan yada
yufkacıdan alın, yufkalı hamur işlerin madensuyu kullanırsanız
alaçağınız sonuçlara inanamayacaksınız. Normal bir yufkayı
elde açılmış hale getirir yapıştırmaz. Mutlak orta yağlı
kıyma kullanmalısınız, et böreğin içinde birbirine yapışmasın
sertleşmesin diye.
Malzemeler
5
adet yufka
400
gr orta yağlı kıyma
2
adet orta boy rendelenmiş soğan
1
şişe maden suyu
Maydanoz-Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağı
Pul
biber
1
bardak Sıvı yağ
Yapılışı
:
Rendelenmiş
soğanları ve kıymayı karıştırıp, maydanoz, tuz ve
baharatlarını ekliyoruz, sıvı yağ (tercihen zeytin yağı ) ve
sodayı karıştırıyoruz. Yufkayı tezgaha serip dörde bölün
sıvı yağ ve soda karışımını yufkanın heryerine sürüyoruz,
iç harçtan bir miktar alıp (iç çok fazla olmayacak) üçgenin
geniş kısmına düz bir şekilde yerleştiriyoruz. Yufkaları önce
rulo yapıyoruz, sonra kendi etrafında çok sıkı olmayacak şekilde
döndürüp gül şeklini veriyoruz. Uç kısmını suyla ıslatıp
kenarına yapıştırıyoruz yufkaları yağlanmış tepsiye dizip
üstüne de sıvı yağ ve soda karışımını sürüyoruz. Ya 180
derece de ısınmış fırına verip pişiriyoruz ya da birkaç saat
bekletirseniz yağda da kızartabilirsiniz. Yumuşak seviyorsanız et
suyuyla börekleri ıslatabilirsiniz ya da benim sevdiğim gibi
çıtır çıtır sarmısaklı yoğurt ve tereyağla servis
edebilirsiniz.
Püf
noktası: Bu böreği önceden yapıp buzdolabında bekletirseniz
çok daha iyi sonuç alırsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder