16 Mart 2013 Cumartesi

ÇITIR PİLİÇ




ÇITIR PİLİÇ
Malzemeler
  • 500 gr piliç göğüs eti (biraz dövülerek inceltilmiş olmalı) ince şeritlere kesilecek
  • 1 veya 2 paket istediğiniz herhangi bir mısır cipsi (baharatlı olanlar daha iyi sonuç veriyor) iyice dövüp inceltilecek
  • 1 bardak galeta galeta unu

Yapılışı
Tavukları tüm yüzeyini kaplayacak şekilde önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra bir kapta birbirine karıştırdığımız mısır cipsi kırığı ve galeta ununa iyice buluyoruz. Tavukları pişirme zamanına kadar birbirine değmecek şekilde muhafaza ediyoruz, aralarına yağlı kağıt koyabilirsiniz. Eğer varsa fritözde yoksa derin yağda altın sarısı renkte kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder