ÇITIR
PİLİÇ
Malzemeler
- 500 gr piliç göğüs eti (biraz dövülerek inceltilmiş olmalı) ince şeritlere kesilecek
- 1 veya 2 paket istediğiniz herhangi bir mısır cipsi (baharatlı olanlar daha iyi sonuç veriyor) iyice dövüp inceltilecek
- 1 bardak galeta galeta unu
Yapılışı
Tavukları
tüm yüzeyini kaplayacak şekilde önce una sonra çırpılmış
yumurtaya sonra bir kapta birbirine karıştırdığımız mısır
cipsi kırığı ve galeta ununa iyice buluyoruz. Tavukları pişirme
zamanına kadar birbirine değmecek şekilde muhafaza ediyoruz,
aralarına yağlı kağıt koyabilirsiniz. Eğer varsa fritözde
yoksa derin yağda altın sarısı renkte kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder