9 Mart 2013 Cumartesi

ET SOTE TARİFİ



ET SOTE TARİFİ

Püf noktası : Dana etini 1 gün önceden sodada (içme sodası) bekletirseniz yumuşacık olduğunu göreceksiniz


Malzemeler
  • 500 gr sotelik et, antrikottan yada bonfileden yaparsanız daha lezzetli olur
  • 1 adet soğan,
  • 2 adet kırmızı biber,
  • 2 adet dolmalık yeşil biber,
  • 3 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ, ben zeytinyağı kullanıyorum
  • Tuz
  • Karabiber
  • kimyon

Yapılışı
Düdüklü tencerede yağı kızdırın, içine etleri atıp hızlı hızlı karıştırarak renkleri dönene kadar kavurun. 1su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın, 25 dakika pişirin. Geniş bir tavada sıvı yağda soğanları kavurun, düdüklüde haşladığınız etleri koyup kavurun, küp küp kestiğiniz biberleri ekleyip yüksek ateşte biraz çevirin en son üstüne doğranmış domatesleri dökün sulanmasına fırsat vermeden bir iki kez çevirip karabiberi kimyonu ekleyin karabiber ve kimyonun kokusu gelince ateşten alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder