ET
SOTE TARİFİ
Püf
noktası : Dana
etini 1 gün önceden sodada (içme sodası) bekletirseniz yumuşacık
olduğunu göreceksiniz
Malzemeler
- 500 gr sotelik et, antrikottan yada bonfileden yaparsanız daha lezzetli olur
- 1 adet soğan,
- 2 adet kırmızı biber,
- 2 adet dolmalık yeşil biber,
- 3 adet domates,
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ, ben zeytinyağı kullanıyorum
- Tuz
- Karabiber
- kimyon
Yapılışı
Düdüklü
tencerede yağı kızdırın, içine
etleri atıp hızlı hızlı karıştırarak renkleri dönene kadar
kavurun. 1su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın,
25 dakika pişirin. Geniş bir tavada sıvı yağda soğanları
kavurun, düdüklüde haşladığınız etleri koyup kavurun, küp
küp kestiğiniz biberleri ekleyip yüksek ateşte biraz çevirin en
son üstüne doğranmış domatesleri dökün sulanmasına fırsat
vermeden bir iki kez çevirip karabiberi kimyonu ekleyin karabiber ve
kimyonun kokusu gelince ateşten alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder