9 Mart 2013 Cumartesi

MANTARLI TAVUKLU KREP



MANTARLI TAVUKLU KREP

Püf noktası : Krep yaparken yarım paket kabartma tozu krebi daha kabarık puf puf yapar .krep yaparken ilk krepte tavaya yağ koymanız gerekir tava çalıştıktan sonra tavayı yağlamaya gerek yoktur krep yaparken krep hamuruna istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz kurutulmuş maydonoz dereotu gibi otlar krebin renkli gözükmesini de sağlar haşhaş tohumu eklerseniz çok farklı bir lezzet de elde edebilirsiniz

Malzemeler

Krepin içi için 


  • 2 adet küp küp kesilmiş tavuk göğsü
  • 400 gr taze mantar
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 paket kutu krema
  • 300gr rendelemiş taze kaşar

Krep için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 bardak un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 2 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı
Bir kabın içerisine soğuk süt, yumurta, şeker kabartma tozu ve tuz koyup karıştırıyoruz. Üzerine yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Her unun sıvı tutma oranı farklıdır onun için unu siz ayarlayacaksınız, krep kıvamı boza kıvamı gibi olmalıdır, içinde partikül kalmamalıdır, koyu olursa korkmayın biraz daha süt ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

Teflon tavaya çok az yağ koyup tavayı kızdırıyoruz. Tava iyice ısınınca ateşten aldığımız tavanın ortasına bir kepçe krep hamurunu döküp tavayı elinizde sağa sola çevirip hamurun tüm tavaya yayılmasını sağlıyoruz. Orta hararetli ateşte önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü pişirin. Bir kenara alıp içini yapmaya başlıyoruz

Tavanın içine mısır özü yağı koyup kızdırıyoruz tavuk etlerini ilave ediyoruz, tuz ekliyoruz, hafif kavuruyoruz . Doğranmış taze mantarları ve biberleri koyup kavuruyoruz, mantarlar suyunu çekince kremayı ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp kaşarı ekliyoruz, kreplerin içlerine paylaştırıyoruz. Bu şekilde servis edebilirsiniz veya tepsiye dizip üstüne kaşar veya hem kaşar hem beşamel sos döküp fırınlayarakta servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder