MANTARLI
TAVUKLU KREP
Püf
noktası : Krep
yaparken yarım paket kabartma tozu krebi daha kabarık puf puf
yapar .krep yaparken ilk krepte tavaya yağ koymanız gerekir tava
çalıştıktan sonra tavayı yağlamaya gerek yoktur krep yaparken
krep hamuruna istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz kurutulmuş
maydonoz dereotu gibi otlar krebin renkli gözükmesini de sağlar
haşhaş tohumu eklerseniz çok farklı bir lezzet de elde
edebilirsiniz
Malzemeler
Krepin
içi için
- 2 adet küp küp kesilmiş tavuk göğsü
- 400 gr taze mantar
- 2 adet çarliston biber
- 1 paket kutu krema
- 300gr rendelemiş taze kaşar
Krep
için
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 bardak un
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
- 2 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı
Bir
kabın içerisine soğuk süt, yumurta, şeker kabartma tozu ve tuz
koyup karıştırıyoruz. Üzerine yavaş yavaş un ilave ediyoruz.
Her unun sıvı tutma oranı farklıdır onun için unu siz
ayarlayacaksınız, krep kıvamı boza kıvamı gibi olmalıdır,
içinde partikül kalmamalıdır, koyu olursa korkmayın biraz daha
süt ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Teflon
tavaya çok az yağ koyup tavayı kızdırıyoruz. Tava iyice
ısınınca ateşten aldığımız tavanın ortasına bir kepçe krep
hamurunu döküp tavayı elinizde sağa sola çevirip hamurun tüm
tavaya yayılmasını sağlıyoruz. Orta hararetli ateşte önce bir
yüzünü sonra diğer yüzünü
pişirin.
Bir kenara alıp içini yapmaya başlıyoruz
Tavanın
içine mısır özü yağı koyup kızdırıyoruz tavuk etlerini
ilave ediyoruz, tuz ekliyoruz, hafif kavuruyoruz . Doğranmış taze mantarları ve biberleri
koyup kavuruyoruz, mantarlar suyunu çekince kremayı ekleyip bir
taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp kaşarı ekliyoruz,
kreplerin içlerine paylaştırıyoruz. Bu şekilde servis
edebilirsiniz veya tepsiye dizip üstüne kaşar veya hem kaşar hem
beşamel sos döküp fırınlayarakta servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder