9 Mart 2013 Cumartesi

Evde kaynatmadan kolay kırmızı biber salçası yapımı



Evde kaynatmadan kolay kırmızı biber salçası yapımı / tarifi

Püf noktası : Domates ve biber salçaları 2 şekilde yapılır...Biri güneşte suyu çektirilerek diğeri ise kaynatıp koyulaştırılarak..Benim size önereceğim yöntemle hem besin değerini kaybetmeyecek hem daha kolay ve lezetli olacak ayrıca bu yöntemle her zaman yapabilirsiniz

Malzemeler
  • 5 kilo kırmızıbiber
  • Yarım kilo acı biber(isterseniz koymayabilirsiniz)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 kaşık kayatuzu(tuzu arttırabilirsiniz)

    Hazırlanışı
Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp hafif tuzlayıp fırın tepsisine kabuklu tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin kabukları soyulana kadar yakmadan düşük ısıda fırında tutun. Çıkarıp kabuklarını soyun (acı biberleri çiğden kullanacağız) tepside kalan suyu yemeklerde turşularda çorbalarda kullanabilirsiniz. Blenderda kalan tuzla beraber çekin temiz bir tülbenti süzgece yerleştin biber püresini dökün suyu aksın süzülen biberleri tekrar fırın tepsisine alıp 130 derecede kaynatmadan ara ara karıştırarak kurutun salça kıvamına geldiği anda zeytinyağıyla karıştırıp, temiz kavanozlara yerleştirin, salçanın kapağını kapatmadan hava almasını engellemek için üstüne de zeytinyağı gezdirin az tuz kullandığımız için salçayı buzdolabında muhafaza etmenizi öneririm.

1 yorum: