Evde
kaynatmadan kolay kırmızı biber salçası yapımı / tarifi
Püf
noktası :
Domates
ve biber salçaları 2 şekilde yapılır...Biri güneşte suyu
çektirilerek diğeri ise kaynatıp koyulaştırılarak..Benim size
önereceğim yöntemle hem besin değerini kaybetmeyecek hem daha
kolay ve lezetli olacak ayrıca bu yöntemle her zaman yapabilirsiniz
Malzemeler
- 5 kilo kırmızıbiber
- Yarım kilo acı biber(isterseniz koymayabilirsiniz)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 kaşık kayatuzu(tuzu arttırabilirsiniz)
Hazırlanışı
Biberleri
yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp hafif tuzlayıp fırın
tepsisine kabuklu tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin
kabukları soyulana kadar yakmadan düşük ısıda fırında tutun. Çıkarıp kabuklarını soyun (acı biberleri çiğden
kullanacağız) tepside kalan suyu yemeklerde turşularda çorbalarda
kullanabilirsiniz. Blenderda kalan tuzla beraber çekin temiz bir
tülbenti süzgece yerleştin biber püresini dökün suyu aksın
süzülen biberleri tekrar fırın tepsisine alıp 130 derecede
kaynatmadan ara ara karıştırarak kurutun salça kıvamına geldiği
anda zeytinyağıyla karıştırıp, temiz kavanozlara yerleştirin, salçanın kapağını kapatmadan hava
almasını engellemek için üstüne de zeytinyağı gezdirin az tuz
kullandığımız için salçayı buzdolabında muhafaza etmenizi
öneririm.
Süper bir tarif :) yummiieee..
YanıtlaSil