ISPANAKLI
RULO BÖREK
Malzemeler
- 600 gr ıspanak
- 1 adet küçük soğan
- 100 gr böreklik peynir
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kaşık un
- 50 gr terayağ
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- baklavalık için satılan yufka (yufkası için 200gr tereyağ yarım şişe soda )
Hazırlanışı
Soğanı
yemeklik doğrayın, tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup
soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.Ispanakları ekleyin.1
kaşık unu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Soğuyunca peyniri
ekleyin. Tezgahınıza ilk yufkayı serin, tereyağla sodayı
iyice çrpın yufkanın her tarafına bu karşımdan sürün,yufkanın
bir kenarına iç harçı koyup sıkıca sarın 3 parmak genişliğinde
kesip tepsiye yerleştirin tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi
sürdürün sonra tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat bekletin.
Püf
noktası: ÜSTÜNE YUMURTA SÜRMEYİN TEREYAĞ SÜRÜN 200
DERECEDE ISINMIŞ FIRINA KOYUN isterseniz BUZLUĞA KALDIRIP
DİLEDİĞİNİZDE PİŞİREBİLİRSİNİZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder