9 Mart 2013 Cumartesi

ISPANAKLI RULO BÖREK




ISPANAKLI RULO BÖREK

Malzemeler
  • 600 gr ıspanak
  • 1 adet küçük soğan
  • 100 gr böreklik peynir
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kaşık un
  • 50 gr terayağ
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • baklavalık için satılan yufka (yufkası için 200gr tereyağ yarım şişe soda )

Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayın, tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.Ispanakları ekleyin.1 kaşık unu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Soğuyunca peyniri ekleyin. Tezgahınıza ilk yufkayı serin, tereyağla sodayı iyice çrpın yufkanın her tarafına bu karşımdan sürün,yufkanın bir kenarına iç harçı koyup sıkıca sarın 3 parmak genişliğinde kesip tepsiye yerleştirin tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi sürdürün sonra tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat bekletin.

Püf noktası: ÜSTÜNE YUMURTA SÜRMEYİN TEREYAĞ SÜRÜN 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINA KOYUN isterseniz BUZLUĞA KALDIRIP DİLEDİĞİNİZDE PİŞİREBİLİRSİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder