- 3 orta boy kabak rendelenmiş suyu sıkılmış
- 1 minik soğan rendelenmiş
- 200 gr çökelek peyniri
- Kabakların büyüklüğüne göre 2 veya 3 yumurta
- Dereotu ve maydanoz ince doğranmış
- 1 çok küçük doğranmış kırmızı biber
- Tuz - karabiber
- 3 - 4 Kaşık un
- Kızartmak için zeytinyağı
- İlk yaptıklarınız hafifçe tavaya yapışabilir paniklemeyin biz buna “daha tava çalışmadı “ deriz. Daha sonradakiler yapışmaz, bu krepler için de geçerlidir.
- Tavadan aldığınız mücverleri üst üste koymayın o zaman hamurlaşır.
- Aklınıza gelen her malzemeden mücver yapabilirsiniz, benim en sevdiğim taze bakla mücveri denemenizi tavsiye ederim.
- Aynı karışımın içine biraz kabartma tozu ekleyip, minik kek kaplarına 1,5 kaşık koyup fırında da pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder