14 Kasım 2015 Cumartesi

EGE USULÜ KABAK MÜCVER






  1. 3 orta boy kabak rendelenmiş suyu sıkılmış
  2. 1 minik soğan rendelenmiş
  3. 200 gr çökelek peyniri
  4. Kabakların büyüklüğüne göre 2 veya 3 yumurta
  5. Dereotu ve maydanoz ince doğranmış
  6. 1 çok küçük doğranmış kırmızı biber
  7. Tuz - karabiber
  8. 3 - 4 Kaşık un
  9. Kızartmak için zeytinyağı



Tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın ununu ekleyin yaptığınız karışım ne çok katı ne çok cıvık olacak, krep hamurundan biraz koyu olması yeterlidir. Orta ateşte hafif kızmış yapışmaz bir tavaya az zeytinyağı dökerek, içine bir kaşık  elde ettiğiniz karışımdan yayarak koyun.  Alt tarafı pişene kadar ellemeyin. Bir yüzü kızarınca  diğer yüzünü çevirin.




PÜF NOKTASI
  • İlk yaptıklarınız hafifçe tavaya yapışabilir paniklemeyin biz buna “daha tava çalışmadı “ deriz. Daha sonradakiler yapışmaz, bu krepler için de geçerlidir.


  • Tavadan aldığınız mücverleri üst üste koymayın o zaman hamurlaşır.


  • Aklınıza gelen her malzemeden mücver yapabilirsiniz, benim en sevdiğim taze bakla mücveri denemenizi tavsiye ederim.


  • Aynı karışımın içine biraz kabartma tozu ekleyip, minik kek kaplarına 1,5 kaşık koyup fırında da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder