Güveçte
ankara tava tarifi
Malzemeler
- 6adet incik
- 2 su bardağı pirinç
- 3.5 bardak et suyu
1 çay kaşığı tarçın - 1çay kaşığı karabiber
- 2adet kesme şeker
- Yarım limon
Tuz
Yapılışı
KUZU
incikleri derin bir tencereye koyun. Kısık ateşte, kendi yağında
önlü arkalı iyice kızartın. Üzerini geçecek kadar su ilave
edip, haşlayın ve bir kenara alın. Pilavlar bizde kavrularak yada
salma biçiminde yapılır, güveçte yapacağımz için salma
yöntemini kullanacağız. Güveci ateşe oturtun, incikleri
haşladığımız suyu içine dökün içine limon suyunu,
karabiberi, tarçını, kesme şekeri katın kaynatın. Kaynayınca
soğuk suda beklettiğimiz pirinçleri içine dökün ocağın altını
kapatın haşladığımız incikleri üstüne yerleştirin üstünü
folyoyla kapatın önceden ısıttığımız sıcak fırına (200
derece) yerleştirin pilav pişince folyoyu kaldırıp incikleri
fırının üst tarafını çalıştırarak hafif kızartın afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder