9 Mart 2013 Cumartesi

Güveçte ankara tava tarifi







Güveçte ankara tava tarifi

Malzemeler
  • 6adet incik
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3.5 bardak et suyu
    1 çay kaşığı tarçın
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 2adet kesme şeker
  • Yarım limon
    Tuz

Yapılışı
KUZU incikleri derin bir tencereye koyun. Kısık ateşte, kendi yağında önlü arkalı iyice kızartın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip, haşlayın ve bir kenara alın. Pilavlar bizde kavrularak yada salma biçiminde yapılır, güveçte yapacağımz için salma yöntemini kullanacağız. Güveci ateşe oturtun, incikleri haşladığımız suyu içine dökün içine limon suyunu, karabiberi, tarçını, kesme şekeri katın kaynatın. Kaynayınca soğuk suda beklettiğimiz pirinçleri içine dökün ocağın altını kapatın haşladığımız incikleri üstüne yerleştirin üstünü folyoyla kapatın önceden ısıttığımız sıcak fırına (200 derece) yerleştirin pilav pişince folyoyu kaldırıp incikleri fırının üst tarafını çalıştırarak hafif kızartın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder