Zeytinyağlı
Kereviz
Püf
noktası: Zeytinyağlı kereviz yapımı pazarda alırken başlar,
kerevizin beyaz, düzgün yüzeyli, yeşillikleri taze ve küçük
olanlarını seçmelisiniz. Elinize aldığınızda kütlesinin
ağırlığını elinizde hissetmelisiniz ki içi boş olmasın.
Malzemeler
- 1kilo kereviz
- 3havuç
- soğan ( ya da isterseniz sarmısak - ben sevmiyorum )
- 3/2 su bardağı zeytinyağı yarısı yemeği pişirirken yarısı piştikten sonra yemeğe katılacak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1su bardağı portakal suyu
- 1dilim portakal
- 1/2 çay bardağı limon suyu
Yapılışı
Kerevizleri
ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar
unlu ve limonlu suda bekletin. Havuçları da küp küp doğrayın,
kerevizin yaprakları hariç sert yeşil saplarını da şeker,
zeytinyağı ve tuz ilave ederek hafif kavurun. Daha sonra
kerevizleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın, 1 su bardağı
portakal suyu, yarım bardak su ve limon suyunu ilave edin. En kısık
ateşte kapağı kapalı olarak fazla karıştırmadan kerevizler
(sizin istediğiniz kadar) yumuşayıncaya kadar pişirin. En son
üstüne incecik kıydığınız kereviz yapraklarını ekleyin
kapağını ve altını kapatın, 1 saat hiç açmayın sonra
zeytinyağının diğer yarısını da üstüne ekleyin .
Püf
noktası: Zeytinyağlılar mutlaka 1 gün önce pişirilmelidir
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder