6 Mart 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Kereviz


Zeytinyağlı Kereviz

Püf noktası: Zeytinyağlı kereviz yapımı pazarda alırken başlar, kerevizin beyaz, düzgün yüzeyli, yeşillikleri taze ve küçük olanlarını seçmelisiniz. Elinize aldığınızda kütlesinin ağırlığını elinizde hissetmelisiniz ki içi boş olmasın.

Malzemeler

  • 1kilo kereviz
  • 3havuç
  • soğan ( ya da isterseniz sarmısak - ben sevmiyorum )
  • 3/2 su bardağı zeytinyağı yarısı yemeği pişirirken yarısı piştikten sonra yemeğe katılacak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1su bardağı portakal suyu
  • 1dilim portakal
  • 1/2 çay bardağı limon suyu

Yapılışı

Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar unlu ve limonlu suda bekletin. Havuçları da küp küp doğrayın, kerevizin yaprakları hariç sert yeşil saplarını da şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek hafif kavurun. Daha sonra kerevizleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın, 1 su bardağı portakal suyu, yarım bardak su ve limon suyunu ilave edin. En kısık ateşte kapağı kapalı olarak fazla karıştırmadan kerevizler (sizin istediğiniz kadar) yumuşayıncaya kadar pişirin. En son üstüne incecik kıydığınız kereviz yapraklarını ekleyin kapağını ve altını kapatın, 1 saat hiç açmayın sonra zeytinyağının diğer yarısını da üstüne ekleyin .

Püf noktası: Zeytinyağlılar mutlaka 1 gün önce pişirilmelidir

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder