Püf
noktası : Bu
pilava istediğiniz her tür kuru meyvayı ekleyebilirsiniz üzüm,
kayısı, erik, kuş üzümü v.s. Piştikten sonra üstünü sarıp
hiç açmadan 1 saat dinlendirmelisiniz. Et yerine tavukla da
yapabilirsiniz
Malzemeler
1
kg kusbaşı et (kuzu, dana veya tavukda olabilir)
½ kg havuç rendelenmiş
½ kg havuç rendelenmiş
2
adet kuru soğan (piyazlık ve ince doğranmış)
2 su bardagi pilavlik YASEMİN pirinci
1 baş sarimsak
2 su bardagi pilavlik YASEMİN pirinci
1 baş sarimsak
4
kaşık tereyağ
3
su bardağı et suyu
Yapılışı
Etleri
yıkayıp tuz ve karabiberle düdükluye koyun. Üzerine soğuk su
ilave edin, dana etiyse 40 dakika, kuzu etiyse 20 dakika haşlayın.
Soğan ve yağı pilav tenceresine koyun ve kavurun bu pilav yağı
çok sever. Soganlar eriyene kadar kavurun, rendelenmiş havuçları
da ekleyin, havuc sarı renk alana kadar kavurmaya devam edin.
Haşlanan eti kavrulmus soğanla havuca ekleyin. Etleri hafifçe
kavrurun .
Onceden
soğuk suya ısladığıniz pirinci ekleyin . Pilavin ortasına
yıkadığınız ama kabuğunu soymadığınız bir baş sarımsağı
yerleştirin. Üzerine 3 su bardağı etlerin haşlama suyunu dökün.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin, üstünü sıkıca sarıp
kesinlikle açmadan bir saat bekletin. Özbekistanda bu pilavı,
demlenirken açmak büyük hata olarak kabul edilir. AFİYET OLSUN
Denedik hele etli olunca muhteşem oldu..
YanıtlaSilEn yakın zamanda bende yapmaya çalışacağım :)
YanıtlaSil