14 Mart 2013 Perşembe

ÖZBEK PİLAVI



Püf noktası : Bu pilava istediğiniz her tür kuru meyvayı ekleyebilirsiniz üzüm, kayısı, erik, kuş üzümü v.s. Piştikten sonra üstünü sarıp hiç açmadan 1 saat dinlendirmelisiniz. Et yerine tavukla da yapabilirsiniz

Malzemeler
1 kg kusbaşı et (kuzu, dana veya tavukda olabilir)
½ kg havuç rendelenmiş
2 adet kuru soğan (piyazlık ve ince doğranmış)
2 su bardagi pilavlik YASEMİN pirinci
1 baş sarimsak
4 kaşık tereyağ
3 su bardağı et suyu

Yapılışı
Etleri yıkayıp tuz ve karabiberle düdükluye koyun. Üzerine soğuk su ilave edin, dana etiyse 40 dakika, kuzu etiyse 20 dakika haşlayın. Soğan ve yağı pilav tenceresine koyun ve kavurun bu pilav yağı çok sever. Soganlar eriyene kadar kavurun, rendelenmiş havuçları da ekleyin, havuc sarı renk alana kadar kavurmaya devam edin. Haşlanan eti kavrulmus soğanla havuca ekleyin. Etleri hafifçe kavrurun . Onceden soğuk suya ısladığıniz pirinci ekleyin . Pilavin ortasına yıkadığınız ama kabuğunu soymadığınız bir baş sarımsağı yerleştirin. Üzerine 3 su bardağı etlerin haşlama suyunu dökün. Kısık ateşte 30 dakika pişirin, üstünü sıkıca sarıp kesinlikle açmadan bir saat bekletin. Özbekistanda bu pilavı, demlenirken açmak büyük hata olarak kabul edilir. AFİYET OLSUN

2 yorum: