3 Şubat 2016 Çarşamba

EVDE ÇİLEK LİKÖRÜ YAPIMI




Bu likör benim tekniğimle çok başarılı oluyor. Arkadaşlarınıza hediye etmek için iyi bir alternatif.

MALZEMELER


İlk aşama için 1 kg çilek, 2. aşama için ½ kg çilek
Şeker
Votka

İçme suyu




Küçük parçalar halinde çilekleri doğrayın.  Üstünü öğretecek kadar alkol koyun. Alkolün içindeki çileklerin, renkleri beyazlaşınca, (10 gün sonra), alkolü süzün. Çilekler alkolü içine çeker, kendi suyunu bırakır. Çileklerde kalan alkolü geri almak için, şişenin içine 3-4 kaşık şeker koyun, şişeyi sallayın, şeker her yere yayılsın. 1-2 hafta içinde, çilekler şekeri içine çeker, alkolü bırakır. Çilekler alkolü bırakınca, çilekleri tekrar süzün, ilk süzdüğünüz alkole ekleyin.

Yarım kilo çileği küçük küçük kesin. 3-4 kaşık  şeker ekleyip karıştırın, 5-6 saat çilekler suyunu salana kadar bekleyin. Çilekler suyunu saldığında, ocakta orta ateşte 10- 15 dakika kaynatın. Çilekleri kaynattığınız tencereden, çilekleri çıkarın. Tencerenin içinde kalan şekerli çilek suyunu kullanarak, çilek likörünüzü istediğiniz oranda dilüe edin. Çilek likörünü hazır. Chin-Chin!




















1 yorum:

  1. Merhaba, tarifinizi deneyeceğim. Peki bu alkol ve şeker ile bekletme süresince kavanozumuz güneşte mi yoksa karanlık ortamda mı olmalı?

    YanıtlaSil