9 Mart 2013 Cumartesi

MİTİTE KÖFTE / MİSKET KÖFTE




MİTİTE KÖFTE / MİSKET KÖFTE

Malzemeler
  • yarım kilo yağsız kıyma
  • 1 küçük soğan rendelenip suyu sıkılacak
  • 1/3 su bardağı galeta unu
  • isteğe bağlı karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Kıymaya galeta unu, soğanı, tuzu, baharatları ilave edip iyice yoğurun. 1 saat buzdolabında bekletin. Karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın derin olmayan bir tavanın yarısına kadar yağ koyup sallayarak her yerinin kızarmasını sağlayın.

Püf noktası : Bu köfteyi çorbalarda salatalarda veya aperatif olarak kullanabilirsiniz. Kıymanın yağsız dana eti olması şarttır aksi halde kofte dağılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder