MİTİTE KÖFTE / MİSKET KÖFTE
Malzemeler
- yarım kilo yağsız kıyma
- 1 küçük soğan rendelenip suyu sıkılacak
- 1/3 su bardağı galeta unu
- isteğe bağlı karabiber, pul biber, kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kıymaya galeta unu, soğanı, tuzu,
baharatları ilave edip iyice yoğurun. 1 saat buzdolabında
bekletin. Karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp
avuç içinde yuvarlayın derin olmayan bir tavanın yarısına kadar
yağ koyup sallayarak her yerinin kızarmasını sağlayın.
Püf noktası : Bu köfteyi
çorbalarda salatalarda veya aperatif olarak kullanabilirsiniz.
Kıymanın yağsız dana eti olması şarttır aksi halde kofte
dağılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder