Karides en güzel kendi kabuğunda pişer. Bu şekilde pişirirseniz, karides kendi öz suyunu ve lezzetini kaybetmez. Karides pişirirken dikkat etmeniz gereken şey, çok harlı ateşte kısa sürede pişirmektir, aksi taktirde sertleşir. Eskiden karidesi tereyağ ile pişiriyordum, ama şimdi zeytinyağı ile pişiriyorum, tereyağına gereksinim yok. Büyük karides veya küçük karides, her ikisini de bu şekilde pişirebilirsiniz.
MALZEMELER
250 gr küçük karides
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet iri doğranmış sarmısak
1 tatlı kaşığı pul biber
Karides satın alırken, en dikkat etmeniz gereken şey, karidesin taze olmasıdır. Karidesin taze olduğunu, sertlik ve renginden anlayabilirsiniz. Bayat karides, yumuşaktır ve siyahlaşır. Karidesi hiç yıkamayın, asla suda tutmayın. Mutlaka yıkayacaksanız, kısaca akan soğuk sudan geçirin.
Zeytinyağını geniş bir tavaya ekleyin ve tavayı harlı ateşe oturtun.
Tava iyice ısınınca, bir miktar karidesi içine ekleyin (her bir karides, yüzeye değmelidir)
Bir dakika tavada çevirin, sarmısakları ve pul biberi ekleyin.
2- 3 dakika tavayı sallayarak karidesleri kızartın. Karides şeffaflığını yitirince pişmiştir.
Karidesleri hiç yıkamadığımız için, karidesin sahip olduğu tuz yeterlidir, hiç tuz koymayın.
Afiyet Olsun...
Her şeyi de yıkama deme
YanıtlaSil