ETLİ
DÜRÜM
Püf
noktası : Bu
üründe kullandığınız lavaşları mutlaka evde yapın.
Marketlerden alacağınız bu tip ürünlerde çok fazla kimyasal
kullanılmakta. Yaptığınız lavaşları buzluğa kaldırıp,
istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Mayalı hamurla yapacağınız
çalışmalarda en önemli şey hamuru dinlendirmektir.
Malzemeler
Lavaşı
için
- Yarım paket yaş maya veya instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- Un
İçi
için
- 500 gr sotelik et
- 1 adet soğan,
- 2 adet kırmızı biber,
- 2 adet dolmalık yeşil biber,
- 3 adet domates,
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Lavaşın
Yapılışı
Ilık
ve şekerli suda erittiğiniz yaş mayaya, kolay açılsın diye 1
kaşık yağ ekleyin, tuzunu koyup aldığı kadar unla yumuşak bir
hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın. Bu süre en az 1 saat olsun,
sonra hamurdan kopardığınız tenis topu büyüklüğünde
parçaları yuvarlayıp unlayıp bir kenara bırakın 15 dk dinlensin
tezgahı unlayın, dinledirdiğininiz hamurları oklava ile
yaklaşık 25-30 cm çapında açın. Ardından sac tavasında veya
genişce bir teflon tavada, çok harlı olmayan bir ateşte, arkalı
önlü pişirin. Üstüste koyun, üstüne nemli bir bez örtün.
Hamurun hepsini yapmak zorunda değilsiniz, buzluğa kaldırıp sonra
da kullanabirsiniz. Kalan lavaşları da buzluğa kaldırabilirsiniz
İçinin
yapılışı
Düdüklü
tencerede yağı kızdırın, içine etleri atıp hızlı hızlı
karıştırarak renkleri dönene kadar kavurun. 1su bardağı sıcak
su ve tuz ekleyip kapağını kapatın, 25 dakika pişirin. Geniş
bir tavada sıvı yağda soğanları kavurun, düdüklüde
haşladığınız etleri koyup kavurun, küp küp kestiğiniz
biberleri ekleyip yüksek ateşte biraz çevirin en son üstüne
doğranmış domatesleri dökün sulanmasına fırsat vermeden bir
iki kez çevirip karabiberi kimyonu ekleyin karabiber ve kimyonun
kokusu gelince ateşten alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder