14 Mart 2013 Perşembe

ETLİ DÜRÜM




ETLİ DÜRÜM

Püf noktası : Bu üründe kullandığınız lavaşları mutlaka evde yapın. Marketlerden alacağınız bu tip ürünlerde çok fazla kimyasal kullanılmakta. Yaptığınız lavaşları buzluğa kaldırıp, istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Mayalı hamurla yapacağınız çalışmalarda en önemli şey hamuru dinlendirmektir.


Malzemeler
Lavaşı için
  • Yarım paket yaş maya veya instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • Un

İçi için
  • 500 gr sotelik et
  • 1 adet soğan,
  • 2 adet kırmızı biber,
  • 2 adet dolmalık yeşil biber,
  • 3 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Lavaşın Yapılışı
Ilık ve şekerli suda erittiğiniz yaş mayaya, kolay açılsın diye 1 kaşık yağ ekleyin, tuzunu koyup aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın. Bu süre en az 1 saat olsun, sonra hamurdan kopardığınız tenis topu büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp unlayıp bir kenara bırakın 15 dk dinlensin tezgahı unlayın, dinledirdiğininiz hamurları oklava ile yaklaşık 25-30 cm çapında açın. Ardından sac tavasında veya genişce bir teflon tavada, çok harlı olmayan bir ateşte, arkalı önlü pişirin. Üstüste koyun, üstüne nemli bir bez örtün. Hamurun hepsini yapmak zorunda değilsiniz, buzluğa kaldırıp sonra da kullanabirsiniz. Kalan lavaşları da buzluğa kaldırabilirsiniz

İçinin yapılışı
Düdüklü tencerede yağı kızdırın, içine etleri atıp hızlı hızlı karıştırarak renkleri dönene kadar kavurun. 1su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın, 25 dakika pişirin. Geniş bir tavada sıvı yağda soğanları kavurun, düdüklüde haşladığınız etleri koyup kavurun, küp küp kestiğiniz biberleri ekleyip yüksek ateşte biraz çevirin en son üstüne doğranmış domatesleri dökün sulanmasına fırsat vermeden bir iki kez çevirip karabiberi kimyonu ekleyin karabiber ve kimyonun kokusu gelince ateşten alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder