21 Ocak 2016 Perşembe

KEŞLİ CEVİZLİ MAKARNA




Bu makarna son derece basit bir şekilde yapılmasına rağmen, çok lezzetlidir.
Keş bulamaz iseniz,  koyun inek tulum peyniri kullanabilirsiniz. Evde keş yapımı için buraya bakın.

MALZEMELER

1 paket makarna
Tavuk suyu
1 su bardağı hafif kırılmış ceviz içi
Tuz
Tereyağ
Keş yada tulum peyniri
1 tatlı kaşığı kuru nane

Makarnayı tuzlu tavuk suyunda haşlayın. Süzün. Süzdüğünüz suyu atmayın, çorbalarda kullanın. Makarnayı bol tereyağı ile kavurun.  Önce, tabağın altına biraz makarna koymalısınız. Üstüne, KEŞ (kurutulmuş tuzlu yoğurt) veya peynir rendesi dökün. Sonra biraz daha makarnayı ekleyin. Bir miktar KEŞİ (kurutulmuş tuzlu yoğurt) tereyağı ile kavurun, en üste dökün. Hepsinin üstüne, kırılmış ceviz ve kuru nane koyarak servis yapın.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder