16 Ocak 2016 Cumartesi

YAPRAK KARACİĞER



Karaciğer satın alırken, ciğerin zarlarının ve damarlarının temizlenmiş olmasına dikkat edin. Satın alırken temizletin veya kendiniz temizleyin. Karaciğeri asla yıkamayın. Suda bekletmeyin. Aksi takdirde karaciğer sertleşir.

MALZEMELER

300 gr dana ciğer
Kimyon
Pul biber
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Karaciğeri 0,5 cm kalınlıkta dilimleyin. Yanmaz bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı dökün, harlı ateşte kızdırın. Karaciğerleri tavaya koyup her iki yüzünü 1 dakika içinde kızartın. Ciğer çok pişerse, sertleşir. Üzerlerine tuzu ve baharatları ekleyin, karaciğerleri bir tabağa yerleştirin, beraberinde kıyılmış soğanla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder