2 Ocak 2016 Cumartesi

Et marinasyonu ve Kuzu şiş



Kuzu eti  satın alırken, kasapa söyleyin, etin tüm doku ve sinirlerini temizlesin. İşin püf noktalarından biri budur. Et seçerken, pembe olmasına dikkat edin.



MALZEMELER

400 gr kuzu şiş
1 kaşık biber salçası
1 küçük soğanın suyu
Tuz
1 çay kaşığı şeker
Bitkisel yağ





Soğanı rendeleyip, soğan suyunu sıkın. Biber salçası, soğan suyu, şeker, tuz,  bitkisel yağı karıştırın.  Bu karışımı etlerin üstüne dökün. Yağ etlerin üstüne kadar çıkmalı. Bu şekilde buzdolabının en soğuk rafında  en az 4 gün beklemeli. Şişlere etleri takın ve pişirin.





PÜF NOKTASI : Bu terbiyeyi her tür ete uygulayabilirsiniz. İçinde ki soğan suyu eti yumuşatır, aynı zamanda kebap kokusu verecektir. Terbiyeleme işlemi esnasında etler birinin üstüne gelmemeli birbirine fazla değmemelidir. Pişirme için  elektrikli ızgara kullanacak iseniz, elektrikli ızgaranın gücü en az 2000 w olmalıdır. Etleri ızgaraya yerleştirmek için elektrikli ızgaranın iyice ısınmasını bekleyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder