Hamburger yaparken, mutlaka köfte kullanmanız gerekmez. Kavrulmuş kıyma kullanabilirsiniz. Bence daha lezzetli oluyor. Ayrıca kıymanın içine ekleyeceğiniz çeşitli sebzeler (mantar, patates, biber, pırasa, v.b) ile, lezzeti zenginleştirebilirsiniz.
MALZEMELER
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 2 orta boy küçük doğranmış soğan
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 çorba kaşığı su
- 1 tutam şeker
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Soğan, tuz, su, yağı bir tavaya ekleyin. Kısık ateşte, önce su buharlaşacak. Ardından tavada kalan yağ ile soğanı kavurun. Soğan kavrulduğunda, kıyma, baharat, şekeri, tavaya ekleyin. Kıymaya bir kaşığın tersi ile bastırarak, tane tane olmasını sağlayıp kavurun. Kıyma kavrulduğunda, salçayı ekleyin, biraz daha kavurun. 3 kaşık su ekleyip, biraz daha pişirin. Hamburger ekmeğini kızartın, içini kavrulmuş kıyma ile doldurun. Turşu ve domates ile servis yapın.
(Hamburger ekmeği için buraya bakın)
(Hamburger ekmeği için buraya bakın)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder