18 Ocak 2016 Pazartesi

HAMBURGER KÖFTESİNE DAHA LEZZETLİ BİR ALTERNATİF: KIYMALI HAMBURGER




Hamburger yaparken, mutlaka köfte kullanmanız gerekmez. Kavrulmuş kıyma kullanabilirsiniz. Bence daha lezzetli oluyor.  Ayrıca kıymanın içine ekleyeceğiniz  çeşitli sebzeler (mantar, patates, biber, pırasa, v.b) ile,  lezzeti zenginleştirebilirsiniz.  

MALZEMELER

  1. 250 gr orta yağlı kıyma
  2. 2 orta boy  küçük doğranmış soğan
  3. Yarım çay bardağı su
  4. 1 yemek kaşığı tereyağ
  5. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  6. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  7. 3 çorba kaşığı su
  8. 1 tutam şeker
  9. Karabiber
  10. Kimyon
  11. Tuz


Soğan, tuz, su, yağı bir tavaya ekleyin. Kısık ateşte, önce su buharlaşacak. Ardından tavada kalan yağ ile soğanı kavurun. Soğan kavrulduğunda, kıyma, baharat, şekeri, tavaya ekleyin. Kıymaya bir kaşığın tersi ile bastırarak, tane tane olmasını sağlayıp kavurun. Kıyma kavrulduğunda, salçayı ekleyin, biraz daha kavurun. 3 kaşık su ekleyip, biraz daha pişirin. Hamburger ekmeğini kızartın, içini kavrulmuş kıyma ile doldurun. Turşu ve domates ile servis yapın.

(Hamburger ekmeği için buraya bakın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder