![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAq71smdOpsEdRODQ5ZO7iPNeu0yAAM5GVAQL32bJCxoeKGuNM_5KQlQZqQWl1yVps0CjIJ29p4pNPknwETUub0WCzy9bCpJZKLJE5x7XF4EVaRBBVeOvF1iJLczBlV1W3glA2UPZL4VB3/s640/20151231_220110.jpg)
MALZEMELER
600 - 700 gr kemikli kuzu but
2 adet ortadan ikiye kesilmiş havuç
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı Karabiber tohumu
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
50 cl balzamik sirke
5 Su bardağı su
Eti soğuk suya koyun bir saat dinlensin. Eti sudan çıkarın, yıkayın. Eti tüm malzemelerle birlikte tencereye koyun, düdüklü tencerenin kapağını kapatmadan en kısık ateşte 2 saat kaynasın.
2 saat sonra, düdüklü tencerenin ağzını kapatın, 1 saat daha pişirin. Eti bir fırın kabına alın, önceden 230 dereceye ısıttığınız fırında, eti kızartın ama kurutmayın. Tencere içinde kalan suya, 1 çorba kaşığı mısır nişastası ekleyin, ateşte karıştırarak sosu koyulaştırın, etin üstüne dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder