17 Ocak 2016 Pazar

Yunan usulü cacık - Ελληνική στιλ τζατζίκι



Yunanistan'da cacık sadece bir meze değildir. Mayonez gibi sos olarak da kullanırlar. Yunan döner kebab (gyros) dürümünün içine de cacık koyarlar. Ve çok lezzetli olur. Ege'de meze olarak cacık yapacaksak, süzme yoğurtla yaparız. Ana yemeğe eşlik edecek ise, sulu cacık yaparız.


MALZEMELER


200 gr süzme susuz yoğurt
1 rendelenmiş suyu sıkılmış salatalık
1 adet ezilmiş sarmısak
Tuz
1 yemek kaşığı sert olmayan sirke
Zeytinyağı


Yoğurt, salatalık, sarmısak, tuz, sirke ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Karışımı bir tabağa koyun. Üzerine zeytinyağı döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder