22 Aralık 2015 Salı

GÜVEÇTE KABURGALI TAZE FASULYE


   
Taze fasulye içine koyduğunuz malzemelerin tadını öne çıkarır, mesela tereyağıyla kavurmasını yaptığınızda taze fasulye buram buram tereyağ kokar. Et ile yaptığınızda da aynı şey olur, et koymasanız et suyuyla yapsanız bile yemeğiniz etle yapılmış gibi bir tadı olur. Salça ya da domates koymuyoruz ki kuzu etinin kokusunun önüne geçmesin.  Güveçte yaparsanız toprağın tadı da yemeğinizin şaşırtıcı derecede farklı bir lezzet kazanmasını sağlar.

 MALZEMELER

  1. 200 gr kuzu kaburga
  2. Yarım kilo yıkanmış ortadan ikiye kirılmış taze fasulye
  3. 1 soğan
  4. 1 çorba kaşığı tereyağ
  5. Tuz

Etleri, tuzu ve soğanı bütün olarak soyup güvece koyun 1 su bardağı içime suyunu ekleyip  ocağınızın en kısık ateşine koyup etler kemikten ayrılana kadar pişirin. Etler pişince taze fasulyeleri ve tereyağını güvece koyup, yine kısık ateşte fasulyeler yumuşayıp yemek suyunu çekip yağına kalana kadar pişirin. Yağına kalınca hafifçe karıştırarak kavurup servis edin. Fasulyeye karabiber çok yakışır aklınızda olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder