21 Ocak 2016 Perşembe

KEŞ YAPIMI (kurutulmuş tuzlu yoğurt)





"KEŞ", orta asya kökenli bir yiyecektir. Bir başka adı da kuruttur. "Keş", Avrupa'da tanınmayan ve çok lezzetli bir yiyecektir. Keşi sade olarak da yiyebilirsiniz veya  çorba makarna salata ve yemeklerde kullanabilirsiniz.



 EVDE KEŞ YAPIMI

1 kg süzülmüş susuz yoğurt
1 yemek kaşığı kaya tuzu


Süzme yoğurt ile tuzu karıştırın. Daha çabuk kuruması için, bir tepsiye dökün ve yayılmasını sağlayın. Önce sıcak bir yerde, 4-5 saat ara sıra karıştırıp alt üst edin. Sonra buzdolabına kaldırın, her gün bir kez karıştırın. Yoğurt el ile şekil verecek kadar katılaştığında, küçük kareler yapın ve serin bir yerde kurutun. Rendelenecek kadar kuruduğunda, daha fazla kurumasını engellemek için,  kapalı bir kutuda buzdolabı içinde muhafaza edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder