MALZEMELER
- 1 bardak ılık süt
- 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 2,5 su bardağı çok amaçlı un
Süt, şeker, tuz ve tereyağını geniş bir kapta karıştırın. Unu, mayayı, hazırladığınız karışımın içine yavaş yavaş ekleyin. (Her un için su taşıma kapasitesi farklıdır, bu yüzden unu yavaş yavaş eklemek lazım). Hamur hafif ele yapışacak kadar yumuşak olmalıdır.
Hamurunuz hazır olduğunda, unlanmış bir tezgaha alın, hamuru uzatıp içine katlayarak 15 dakika yoğurun.
Yoğurulmuş hamuru geniş bir kaba alıp üzerini örtün. 1 saat kabarmasını bekleyin.
1 saat sonra, hamuru unlanmış bir tezgaha alın. 5 dakika yoğurun, istediğiniz büyüklükte hamur topları yapın. (tezgah üstünde veya avucunuzun içinde, içine katlayarak)
Tepsiye yerleştirin, üstüne elinizle bastırın.
Hamur toplarının üzerini şekerli süt veya yumurta sarısı ile ıslatın.
Dilediğiniz bir malzemeyi hamur toplarının üzerlerine serpin (susam, haşhaş tohumu, çörek otu, vs).
230 dereceye ısınmış fırında 10 dakika altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder