MALZEMELER
- 5-6 adet ince kıyılmış pırasa
- 1 orta boy rendelenmiş patates
- 1 rendelenmiş havuç
- 2 yumurta
- 150 gr beyaz peynir
- 3 - 4 kaşık un
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
Pırasa, havuç ve patatesi bir tavaya koyup yarım su bardağı su ekleyip yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Pırasalar soğuyunca, tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın. Ununu ekleyin. Yaptığınız karışım çok katı veya çok cıvık olmamalı. Krep hamurundan biraz koyu olması yeterlidir. Orta ateşte hafif ısınmış, yapışmaz bir tavaya az zeytinyağı dökün. Kızartma tavasının içine karışımdan bir kaşık ekleyin (yassı şekilde) . Alt tarafı pişene kadar ellemeyin. Bir yüzü kızarınca diğer yüzünü çevirin. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder