9 Ocak 2016 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK



MALZEMELER
2 yumurta'nın beyazı
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
250 gr hindistan cevizi rendesi
397 gr condensed milk
1 fiske tuz
½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı damla çikolata


Bu kekin özelliği, içinin ıslak olmasıdır. Yumurta beyazlarını şekerle çırpın, kar haline gelinceye kadar.  Condensed milk ve yumurta sarısını hindistan cevizi rendesi içine ekleyin. Yumurta beyazlarını yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Unu, kabartma tozu, tuzu, hazırladığınız kek karışımına  ekleyin. Kek karışımını kek kalıbına dökün, üstüne çikolataları koyun. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder