3 Aralık 2015 Perşembe

PATATESLİ KUZU KAVURMA




        Bu yemek için oran vermeyeceğim, yöntem anlatacağım. İyi bir kuzu kavurmanın püf noktası kuyruk yağı, ayrıca söylenenlerin tersine hayvansal yağlar çok daha sağlıklı.

          Tencerede erittiğimiz kuyruk yağının bir kısmını ayırıp, kızgın yağa kuzu etini ve tuzu  atıp kavurup suyunu salıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Geniş bir tavada  ayırdığımız kuyruk yağı ve bir miktar et suyunu, tuzu, karabiberi,  bir kaç damla limon suyu ve biraz şekeri küp küp kestiğimiz patateslere ekleyip, ağzını kapatıp en kısık ateşte  pişmeye bırakıyoruz. Piştiğini anladığımız da patateslerin ağzını açıp karıştırmadan bir yüzünü kızarana kadar pişiriyoruz, karıştırarak patateslerin eşit şekilde kızarmasını sağlayıp, etlerle karıştırıp bir süre daha pişiriyoruz. Patateslerin de en az etler kadar lezzetli olmasını istiyorsanız bu yemeğin hakkı en az 1 saattir.

1 yorum: