28 Aralık 2015 Pazartesi

KOLAY KIRMIZI PANCAR TURŞUSU



Bu turşuyu yaptığınızda beklemeniz gerekmiyor hemen yapıp soğuduğunda yiyebilirsiniz. 

MALZEMELER

1 kg kabukları soyulmuş doğranmış kırmızı pancar
2 çay bardağı sirke 
3 çorba kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
8 diş soyulmuş doğranmış sarmısak
Su  (Tencere içindeki pancarların, üstünü 2 parmak geçecek kadar)

           Sarımsakların yarısı hariç, bütün malzemeyi düdüklü tencereye koyun. Buhar çıktıktan sonra, 15 dk kısık ateşte pişirin. Pancarlar soğuyunca, kalan sarımsakları ekleyin.  Tuzu veya sirkesi sizin için yetersizse, ekstra tuz ve sirke ekleyin. Turşuyu ve turşu suyunu kavanozlara doldurun, soğuk ve gölge olan bir yerde saklayın.

PÜF NOKTASI 
Pancarların yaprakları ve sapları da çok lezzetlidir, onları da turşunuzda kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder