24 Aralık 2015 Perşembe

KABAK YEMEĞİ



Kabak sebzesi seçerken, koyu yeşil kabakları tercih edin. Koyu yeşil kabaklar daha az su salar.

MALZEMELER


  1. ½ kg kabuklarıyla beraber küp küp doğranmış kabak
  2. 4 adet  küp küp doğranmış domates
  3. 2 tane küp küp kesilmiş soğan
  4. 2 diş ince ince doğranmış sarımsak
  5. 1 kaşık salça
  6. 1 fincan bulgur
  7. Tuz
  8. Zeytinyağı

Zeytinyağını kızdırın, domates salçasını kavurun. Domatesleri, kabakları, tuzu, sarımsakları, bulguru, ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, ocağı kısın. Bulgurlar pişince, yemeğiniz olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder