15 Aralık 2015 Salı

KARNABAHAR TURŞUSU




Turşu yaparken bizde kullanılan tuz oranı çok fazla, bu yüzden son derece sağlıksız. Bu kadar çok tuz koyarak çok miktarda turşu yapacağınıza az az küçük kavanozlarda yapın, böylece bozulmasını önlemek için çok tuz koyacağınıza az tuzlu ama kısa sürede bozulmadan tüketeceğiniz sağlıklı turşularınız olur.

PÜF NOKTASI :  Karnabaharın  kokusunu azaltmak, çok sert olmasını önlemek için karnabaharları geniş bir kapta bir gün önceden litre başına 1 kaşık tuz koyduğunuz kaynar suyun içine koyun.




MALZEMELER

  1. 1 kg çiçeklerine ayrılmış karnabahar
  2. 3 kaşık kaya tuzu
  3. Yarım çorba kaşığı limon tuzu
  4. Mayalanması için her kavanoza 5-6 adet nohut
  5. Her kavanoza 4-5 diş sarımsak
  6. Her kavanoza 1 tatlı kaşığı şeker
  7. Dilediğiniz her tür baharat ekleyebilirsiniz karnabahara kimyon tohumu çok yakışır ben pul biber koydum.
  8. Sirke



İçme suyunu kaynatıp tuzu  ekleyip eritin, soğumasını bekleyin, 1 litrelik kavanozun altına sarmısak ve nohutları koyup karnabaharları sıkıca yerleştirin. Limon tuzu, şeker  ve tuzlu suyu kavanozun ⅓’üne kadar doldurun, kalan kısma sirkeyi kavanozun kapağına kadar koyun, kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın,  serin gölge bir yere koyun . Turşunuz 15 gün sonra hazır. Açtıktan sonra bozulmasın diye, hava soğuk ise balkonda gölgede, eğer hava soğuk değilse buzdolabında muhafaza etmelisiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder