16 Aralık 2015 Çarşamba

TAVUK TANDIR ( Very slow style Tandoori Chicken )



Bu yemek çok yavaş pişirme yoluyla yemeğe ekstra lezzet katmanın güzel bir örneğidir.




MALZEMELER

  1. Kişi başına 1 adet kalçalı tavuk budu ben 2 adet kullandım
  2. 1 portakal suyu
  3. 1 çay bardağı su
  4. 1 rendelenmiş soğan
  5. Tuz
  6. Kırmızı biber, karabiber, kimyon
  7. 2 adet patates


            Ağzı sıkıca kapanabilen bir tavaya butları alt tarafları aşağı gelecek şekilde yerleştirin üstlerine portakal suyu, tuz, baharat, soğan ve suyu ekleyip, kapağını sıkıca kapatıp ocağın en küçük gözüne ateşi iyice kısıp yerleştirin. Yarım saat sonra butları ters çevirin yarım saat daha pişirin. Etler kemiklerinden ayrılmaya başladı ise patatesleri koyup yine kısık ateşte patateslerin de pişmesini bekleyin. Patateslerde pişince tavanın kapağını açıp yine kısık ateşte  suyunu uçurun yağına kalan tavukları ve patatesleri çevirerek kızartın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder