21 Aralık 2015 Pazartesi

PUDİNGLi KEK




Bu tarifi  ilk yaptığımda çok şaşırmıştım çünkü kek neredeyse pastane pandispanyası kadar yumuşak oldu, o zamandan beri çoğunlukla bu tarifi kullanıyorum kekler ve pastalarda. Her tür pudingle yapabilirsiniz.


MALZEMELER


  1. 1 paket puding
  2. 2 yumurta
  3. 2 yemek kaşığı yoğurt
  4. 2 yemek kaşığı şeker
  5. ½ su bardağı sıvı yağ
  6. 1 su bardağı un
  7. 1 paket kabartma tozu

ÜSTÜ İÇİN

     Çikolata sos


Yumurtalar ve şeker beyazlayana kadar çırpılır, yavaş yavaş sıvı yağ ve yoğurt eklenir son olarak puding , un ve kabartma tozu eklenir kalıba dökülür ve önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 25 dk pişirilir. Minik kekler fırından çıkıp biraz soğuyunca üstüne ılık çikolata sosu dökülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder