Bu tarifi ilk yaptığımda çok şaşırmıştım çünkü kek neredeyse pastane pandispanyası kadar yumuşak oldu, o zamandan beri çoğunlukla bu tarifi kullanıyorum kekler ve pastalarda. Her tür pudingle yapabilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 paket puding
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı şeker
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
ÜSTÜ İÇİN
Çikolata sos
Yumurtalar ve şeker beyazlayana kadar çırpılır, yavaş yavaş sıvı yağ ve yoğurt eklenir son olarak puding , un ve kabartma tozu eklenir kalıba dökülür ve önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 25 dk pişirilir. Minik kekler fırından çıkıp biraz soğuyunca üstüne ılık çikolata sosu dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder