Bu turşu, japonların hemen hemen her yemekte yediği, hazmı kolaylaştıran çok lezzetli bir turşudur. Yapılışı da çok basittir
MALZEMELER
125 gr kabuğu soyulmuş çok ince dilimlenmiş taze zencefil
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 küçük çay bardağı tercihen pirinç sirkesi ben elma sirkesi kullandım
1 küçük çay bardağı su
1 kahve fincanı şeker 50 gr
Genelde japonlar turşuyu yapmadan önce, zencefilin sert tadını kırmak için, tuzla ovup yarım saat bekletip suyunu sıkarlar. Ben zencefilin sert tadını sevdiğim için yapmıyorum.
Temiz bir kavanoza zencefilleri koyun. Bir tencerede tuzu, sirkeyi, suyu, şekeri kaynatın. Kaynayan turşu suyunu zencefilin üzerine dökün, ağzını kapatın. Kavanozu havluyla sıkıca sarın. Ertesi gün turşunuz hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder