6 Aralık 2015 Pazar

DÜDÜKLÜDE KEREVİZ SAPLI SOMON BALIĞI ÇORBASI



    Günlük rutin içinde  bizim tercihimiz  hafta içi  iki ya da üç  gün akşam yemeklerini (yabancıların yemek bizimse çorba dediğimiz) mideyi rahatlatacak besinlerle beslenmek. Genelde Türk tipi beslenme alışkanlığında 3-4 çeşit farklı yemek, hamur işleri pilav ve makarna geliyor sofraya. Bu kadar fazla yiyeceği tüketmek için her hangi bir nedenimiz yok. Çoğumuz masa başı işlerde çalışıp çok az enerji tüketiyoruz, mümkün olduğunca basit yemeklerle beslenmeliyiz. Size önereceğim çorbadan akşam yemeğinde dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz, sabah daha zayıf kalkacağınıza garanti veririm.



MALZEMELER (2 KİŞİ İÇİN)


  1. 2 dilim somon balığı
  2. 1 demet yapraklarıyla beraber doğranmış kereviz sapı
  3. Küp küp doğranmış 1 büyük boy kereviz
  4. Limon suyu “ben bir limon suyu kullanıyorum”
  5. 1 portakalın suyu
  6. Samısak 3-4 diş
  7. Soya sosu
  8. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  9. Karabiber
  10. Bir kaç parça taze zencefil yoksa 1 çay kaşığı toz zencefil
  11. Varsa balık “stoğu” suyu, tavuk suyu veya sebze suyu  yoksa içme suyu




           Bu çorbaya sınırsız sayıda sevdiğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz mesela taze fasulye, havuç, mantar, patates, pancar, pazı, marul yaprakları...vs  bu size kalmış. Dilerseniz noodle da, krema da ekleyebilirsiniz. Soya sosu hariç tüm malzemeyi düdüklüye koyuyoruz, malzemelerin üstünü kapatmayacak kadar su ekliyoruz,  düdük sesi çıkınca altını kısıp 15 dk pişirip dilediğiniz miktarda soya sosu ekleyip servis ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder