8 Aralık 2015 Salı

MANTAR MANTISI


Mantar bizde çok yanlış şekilde  pişiriliyor. Maksimum lezzet için, esas hedefimiz yüksek ateşte suyunu mantarın içine hapsederek pişirmek olmalı. Asla limonlu su da haşlamayın salamura kullanmayın ne yediğinizi anlamazsınız.


MALZEMELER

  1. Yarım kilo kültür mantarı, baş-sap arası kapalı olanları seçin.
  2. 1 kaşık tereyağı 3 kaşık zeytinyağı
  3. Yoğurt - sarımsak
  4. Mantının üstü için pul biberli tereyağı


Eğer çok kirli değilse mantarların üstünü  ıslak bir bezle silin, çok kirliyse soyun, unutmayın mantar asla suyla yıkanmaz, su çeker sünger gibi olur. Saplarını mantarı zedelemeden koparın. Eğer sapları da diriyse ben koparmıyorum mantarın suyu dışarı aksın istemiyorum. Büyük bir tavada  “(varsa wok)   yağı en yüksek ateşte hızlıca kızdırın ve içine mantarları koyun. Tavayı ateşte hiç sabit tutmadan sürekli sallayarak, sularını salmadan  mantarları kavurun. 


Kavrulduğunda ateşten alınca tuzlayın ve tabaklara paylaştırın. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağı koyup servis yapın.


  • Dilerseniz üstüne kavrulmuş dometesli kıyma koyarak  da servis yapabilirsiniz

1 yorum:

  1. Mantari Yıkamanız gerektigi halllerde; suda asla bekletmeden ve elinize ALİMİNYUM/METAL BULASİK TELİ İLE Çeşmenin altında hafifçe sürterek temizleyebilirsiniz.bembeyaz ve çok temiz olur.

    YanıtlaSil