6 Şubat 2016 Cumartesi

Yoğurulmayan hamur kullanarak pizza yapımı




Evde hamur yoğurma yapmadan ekmek yapmaya başladım,  sonuç muhteşem oldu. Ben de bu tarifi pizza yapımında denedim. Mutlaka yapın, sonuç  olağanüstü oluyor. Yazdığım bu tarif tamamen bana ait.


MALZEMELER


3 su bardağı un
1,5 bardak ılık su
1 çay kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
½ çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık kekik


Geniş bir kase içinde unu ve mayayı karıştırın. Unun içine şeker ve tuzu ekleyin, tekrar karıştırın. Karışımı içine ılık suyu ekleyin. Bir çatalla hafifçe karıştırıp, unun suyu emmesini sağlayın. Kabın ağzını streçle sarın, 6-7 saat bekletin.


6-7 saat sonra hamurun kabarcıklar oluşunca, yarım çay bardağı zeytinyağı ve kekik ekleyin. , Elinizle hamurun yapısını fazla bozmadan, yavaşça içine katlayarak, hamurun yağı emmesini sağlayın. Yarım saat dinlendirin. Sonra hamuru unlanmış bir tezgah üzerinde, tepsinizin büyüklüğüne göre bezelere ayırın. 15 dakika bekleyin. Tepsinin tabanını yağlayın. Yağlanmış tepsi içinde, hamuru yavaş yavaş bastırarak genişletin. Ardından 15 dk daha bekleyin ve pizza içeriğini tepsiye yerleştirin.



Üst Malzemeleri


2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 bardak ketçap
Peynir (Ben kaşar peyniri ve izmir tulum peyniri kullandım)
Diğerleri...

Salça, şeker ve ketçapı hafifçe sulandırın, hamurun üzerine sürün. Sonra hamurun üzerine az miktarda peyniri yerleştirin.


Bundan sonrası size kalmış. Biber, mantar, salam, sosis, sucuk, pançetta, mısır, ançuez, karides, közlenmiş patlıcan, konserve ton balığı, turşu, kapari, zeytin, v.s.  Bunun gibi  malzemelerden seçtiklerinizi  katabilirsiniz.  Yaratıcılık size kalmış.  (Ben ev yapımı sucuk, pançetta, yeşil biber, domates, kaşar peyniri, izmir tulum peyniri kullandım)

Son olarak kalan peyniri ve domatesleri yerleştirin. Üstüne biraz zeytinyağı gezdirin. 220 derecede iyice ısınmış fırında, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder