3 Aralık 2015 Perşembe

MİRTO LİKÖRÜ

İtalya’nın Sardunya adasında yetişen vahşi yaban mersininden üretilen, ağızda buruk bir lezzet bırakan hoş kokulu nefis bir likördür. Likör seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.
        




Bu mevsimde vahşi yaban mersini bizim pazarlarımızda da bolca satılıyor, dilerseniz şekerle kaynatıp içecek olarak da tüketebilirsiniz. Bu tip yaban mersininden reçel yapılamıyor aklınızda olsun.
 


  1. 1 kg yaban mersini yıkanıp temizlenip 500 gr şekerle ( bu meyvenin şekeri çok az) birlikte ağzı kapalı cam bir kavanoza konur. Günde en az 2-3 kez çalkalanır.
  2. Şeker eriyip gaz çıkışı başladıktan sonra sonra şu anda sonbaharda olduğumuzu göz önüne alırsak ortalama 8 gün sonra alkolleşmeyi dışarıdan alkol ekleyerek durduracağız. Eğer devam edersek elimizde ki ürün meyve tadını yitirir.
  3. Bu yöntemde meyveden elde ettiğiniz karışımın en az yarısı kadar  alkol eklemelisiniz. Eczane de satılan alkolleri tavsiye etmiyorum onlar laboratuvar şartlarında üretiliyor. Kokusuz basit bir votka daha iyi sonuç verir,
  4. Bundan sonrası size kalmış dilediğiniz kadar şeker,su, alkol koyarak likörünüzü istediğiniz lezzeti oluşturacak hale getirebilirsiniz.
  5. Diğer likörlerden farklı olarak en az 6 ay beklemek gerekiyor.
  6. Keklerde, pastalarda, çikolatalı tatlılarda kullanabilirsiniz.





        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder