11 Kasım 2015 Çarşamba

YUMURTALI PIRASA KAVURMASI



Malzemeler
  • 1Kg pırasa
  • 1çay  bardağı zeytinyağı ya da 2 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası  1 kaşık biber salçası
  • Oda ısısında 3 yada 4 yumurta


PÜF NOKTASI : Çok kısık ateşte uzun süre de pişirmek

Geniş bir tencereye yıkayıp 1 parmak kalınlığında doğradınız pırasaları koyun tuz ve yarım çay bardağı su ve yağını ekleyin. Ağzını kapatıp ocağın en küçük gözüne alıp kısık ateşte pırasalar iyice yumuşayıp suyu uçtuğun da salçasını ekleyip  kavurun. Pırasaların arasına açtığınız yuvalara yumurtaları kırın tencerenin kapağını kapatın, ocağın altı yine kısık olmalı. Yaklaşık 2-3 dk sonra ocağın altını kapatın yumurtalar tencerenin ısısında pişmeye devam etsin.


  • YUMURTA ÇOK PİŞERSE KOKAR HAZMI DA GÜÇLEŞİR


                                                                         Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder