8 Kasım 2015 Pazar

IZGARADA BALIK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

IZGARADA BALIK YAPMANIN PÜF NOKTALARI


Malum balık sezonundayız, size 1. sınıf bir aşçı kadar iyi balık pişirmenin çok basit ama zor algılanan püf noktalarını anlatayım.

1) Eğer mümkünse o dönemde yağlanmış bir balık seçin ama çok da önemli değil
2) Seçeceğiniz balık 400 gr üstünde olmalı.
3) Balığı temizletirken PULLARINI temizletmeyin ve “ASLA” üstüne çizik attırmayın. Çünkü bu işlem, derinin zedelenmesine, pişerken parçalanmasına, balığın suyunun akmasına, kuru ve lezzetsiz olmasına yol açar.
4) “ASLA” balığınızı normal su da bekletmeyin eğer bekletecekseniz tuzlu suda bekletin.
5) Balıklarınızı bir kaç saat yağlayıp bekletin. Eğer seviyorsanız bu aşama da balığınıza limon dilimleri ve baharat ekleyebilirsiniz.
6) Mangalda yapacaksanız ateşin harlı hali geçmiş canlı bir köze dönmüş olması lazım
Aşağı da görsellerini göreceğiniz şekilde evde, en basit teknikle yapacaksanız eğer ızgara kızmamış olmalıdır. Bizim kullandığımız ızgara 2000w
7) İçini ve dışını iyice tuzladığınız (ben deniz tuzu kullanıyorum) ve yağladınız balıklarınızı ızgaraya yerleştirin.




8) Ortalama 400-500 gr balık için “ağırlığı arttıkça süre uzar”  her bir yüz de elektrikli ızgarada pişme süresi 7-9 dk arasıdır. Bu sürede pişmez diye bir ön yargınız varsa bunu değiştirmelisiniz aksi taktirde çok lezzetsiz bir balık yersiniz.
9) Mangalda  yapacaksanız bu süre 6 dk dır.
10) Eğer aldığınız balığın yağsız bir dönemine denk geldiyseniz servis ederken üstüne mutlaka zeytinyağı dökmelisiniz
11) Mangalda ya da tavada balığın piştiğini anlamanızın en iyi yöntemi balığın üst yüzgecinin yanından ikiye ayrıldığını görmektir.




                                                                                                              AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder