9 Kasım 2015 Pazartesi

EVDE KOLAY DOMATES KURUSU TARİFİ



Malzemeler: 
1 kg sırık “salçalık” domates
Tuz

  1. Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesip tuzlayıp süzgeçte bırakalım ki suları süzülsün
  2. Güneşli ve sıcak bir yere koyun.
  3. Ara sıra sallayarak  suların süzülmesini sağlayalım.
  4. Tuzun domatesin suyuyla akacağını düşünerek tekrar tuzlayın.
  5. 4-5 saat bu şekilde dursun.
  6. Fırınızın tel ızgarasına dizin altına da suları akacağı için bir tepsi yerleştirin.
  7. Fırını 60 dereceye getirip 40 dk çalıştırın. Fırın kapağını açmadan bırakın 3-4 saat sıcakta kalsın.
  8. Domatesleri her seferinde çevirerek üstteki işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Kabukları soyulacak hale gelenlerin kabuklarını çıkarıyorum.
  9. Kuruyan domateslerinizi (dikkat aşırı derecede kuruması domatesin tadını bozuyor), bir kavanoza koyup üstünü geçecek kadar zeytinyağı koyun, bu aşamada dilerseniz kekik gibi baharatlarda ekleyebilirsiniz .
  10. İstediğiniz şekilde servis edin.

Bu yöntemle  her mevsimde tüketeceğiniz kadar kuru domates hazırlayabilirsiniz. Unutmayın ki dışarıdan aldığınız bu tip kuru ürünlerin hepsi çeşitli ilaçlar kullanılarak hazırlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder