Malzemeler:
1 kg sırık “salçalık” domates
Tuz
- Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesip tuzlayıp süzgeçte bırakalım ki suları süzülsün
- Güneşli ve sıcak bir yere koyun.
- Ara sıra sallayarak suların süzülmesini sağlayalım.
- Tuzun domatesin suyuyla akacağını düşünerek tekrar tuzlayın.
- 4-5 saat bu şekilde dursun.
- Fırınızın tel ızgarasına dizin altına da suları akacağı için bir tepsi yerleştirin.
- Fırını 60 dereceye getirip 40 dk çalıştırın. Fırın kapağını açmadan bırakın 3-4 saat sıcakta kalsın.
- Domatesleri her seferinde çevirerek üstteki işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Kabukları soyulacak hale gelenlerin kabuklarını çıkarıyorum.
- Kuruyan domateslerinizi (dikkat aşırı derecede kuruması domatesin tadını bozuyor), bir kavanoza koyup üstünü geçecek kadar zeytinyağı koyun, bu aşamada dilerseniz kekik gibi baharatlarda ekleyebilirsiniz .
- İstediğiniz şekilde servis edin.
Bu yöntemle her mevsimde tüketeceğiniz kadar kuru domates hazırlayabilirsiniz. Unutmayın ki dışarıdan aldığınız bu tip kuru ürünlerin hepsi çeşitli ilaçlar kullanılarak hazırlanıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder