DİLİ HAŞLAMAK İÇİN MALZEMELER
- 1 Adet dana dil
- Tuz
- Kimyon , karabiber tanesi
Dili iyice yıkayıp suya koyun bir saat suda beklesin. Sudan çıkardığınız dili yukarıdaki malzemelerle birlikte üstünü biraz geçecek kadar suyla birlikte düdüklüye koyun, 1 saat pişirin. Düdüklü tenceresini açıp dilin pişip pişmediğini kontrol edin, çatal batıyorsa pişmiştir. Dil piştikten sonra suyu süzgeçten geçirin kalan malzemeyi atın. Dilin üzerinde ki beyaz kısmı soyup atın, çorba için kullanacağınız kadarını küp küp kesin.
DİL ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
- 1 Yumurta sarısı
- ½ Limon
- 2 Kaşık un
- 2 Kaşık yoğurt
Haşlama suyunu küp küp kestiğiniz dil etlerini bir tencereye alın kaynatın. Bir kase de yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu az suyla çırpıp çözün. Kaynamakta olan çorbanın suyundan meyaneye az az ekleyerek ısısını yükseltin. Çorbayı karıştırırken hazırladığınız meyaneyi yavaş yavaş ekleyin, karıştırmaya devam edin, kaynayınca altını kapatın.
Servis ederken sarmısak, sirke ekleyin üzerine pul biberli yağ gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder